08/02/15 - 22:44h

Đoković akter humanitarnog meča u Monte Karlu!

 

Hrvatski teniser Marin Čilić planira da u aprilu organizuje meč u humanitarne svrhe, a jedan od aktera tog događaja trebalo bi da bude i prvi reket sveta Novak Đoković.

Novak Djokovic

Hrvat će ovaj meč organizovati u saradnji sa Mastersom u Monte Karlu, a sva prikupljena sredstva na ovom događaju će ići dvema organizacijama – „Fight AIDS“ i „Special Olympics“.

“Fight AIDS” je organizacija koju je osnovala princeza Stefani od Monaka, a sve u cilju borbe protiv ove opake bolesti, kao i prevencije i podrške obolelima.

“Special Olympics” je osnovala druga princeza, Šarlin, a ova organizacija ima za cilj da obezbedi infrastrukturu i prostor za trening najmlađima i odraslima sa posebnim potrebama.

Humanitarni meč, koji nosi naziv “Marin i prijatelji” bi trebalo da se održi 11. aprila na Centralnom terenu Mastersa u Monte Karlu. Osim srpskog i hrvatskog tenisera ovu manifestaciju bi trebalo da upriliče i Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, ali i dvojica hrvatskih veterana Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević.

Propozicije su takve da će se igrati dva singl meča i jedan u dublu, a u kome će učestvovati i sportisti kojima je namenjena prikupljena pomoć.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Goran Ivanisevic, Grigor Dimitrov, Humanitarna akcija, Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Miloš Raonić, Novak Djoković, Rang Lista, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.