25/04/21 - 14:19h

Do titule na Serbia Openu sa tuđim reketima

 

Ivan i Matej Sabanov, blizanci koji su osvojili Serbia Open, do trijumfa na ovom turniru došli su igrajući sa tuđim reketima.


Foto: Starsphoto

– Ispunio nam se san, ovo je bila neverovatna nedelja. Shvatili smo da igramo odlično od samog početka i tako smo nastavili. Sve deluje kao san za nas. Još nismo svesni da smo pobednici, nije bilo lako predvideti tako nešto. – kažu momci rođeni u Subotici, koji sada igraju pod zastavom Hrvatske.

Oni su se prisetili teških početaka profesionalne karijere.

– Sve je počelo da izgleda profesionalno kad smo imali 18 godina, odmah posle srednje škole. Trebalo je da odemo da studiramo na koledž u SAD, sve je bilo gotovo i poslednjeg dana smo odlučili da ipak ne odemo, već da igramo tenis. Maštali smo oduvek o tome da igramo tenis, gledali smo šampione kao što su Novak i Rafa. Želeli smo da to bude naš život. Svaki početak je težak, naročito finansijski. Jedne godine smo bili oko 230. pozicije na listi dublova i hteli smo da igramo u Južnoj Americi, ali nismo imali pare. Išli smo u banku kako bismo uzeli pozajmicu, ali nam nisu dali jer ne radimo. To je za nas uradila tetka. Na prvom turniru smo odmah izgubili, na drugi se nismo plasirali. Na turniru u Riju smo izgubili u drugom kolu i nismo imali para da se vratimo. Ipak smo nekako uspeli i izgleda da se trud isplati. Pare smo počeli da zarađujemo na fjučersima. Spavali smo u kolima da uštedimo i vozili se od turnira do turnira da igramo i zaradimo. Uspeli smo da vratimo pare, ali posle dve godine.

Govorili su i o idolima…

– Gledali smo braću Brajan, oni su nam veliki idoli. Prošle godine smo trenirali sa njima u Slovačkoj, dali su nam dobre savete. Rekli su da imamo potencijal i da treba da se trudimo. I dalje smo u kontaktu, ohrabruju nas, zahvalni smo im. Takođe obožavamo i Nenada Zimonjića, ali ga nikada nismo upoznali. Igrali smo neke turnire gde je i on nastupao, ali nismo pričali sa njim, nažalost, jer nam je i on jedan od idola. Čekamo i dalje na tu šansu.

Ivan i Matej otkrili su i da su čitave zime trenirali na Akademiji Novaka Đokovića i da su mu zbog toga veoma zahvalni, te i da su turnir osvojili koristeći stare rekete Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, s obzirom da još uvek nemaju sponzorske ugovore.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.