08/04/14 - 16:06h

DK: Srbija sa Indijom za opstanak

 

Danas je u sedištu ITF-a u Londonu održan žreb za plej of za popunu, odnosno opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Odlukom istog Srbija će se u septembru boriti za opstanak sa reprezentacijom Indije.

Dejvis kup tim Srbije

Dejvis kup tim Srbije

Biće veoma težak i neizvestan meč jer se igra u završnom delu sezone kada je većina igrača umorna usled naporne sezone. Uz to mi imamo specifičnu situaciju da nam je još uvek neizvestan povratak Janka Tipsarevića na teren i sa druge strane Viktora Troickog koji će imati samo dva takmičarska meseca, da uđe u takmičarsku formu koja bi bila koliko toliko dovoljna da stekne preko potrebno samopouzdanje za jedan ovako težak meč. Svi naši teniseri imaju volju i želju da se na teren vratimo u najjačem sastavu. Razgovarao sam sa Jankom i sa Noletom i oni su maksimalno spremni u glavi, ali je sada suviše dug period do septembra i meča s Indijom da mogu sa sigurnošću reći da će biti spremni da igraju. U svakom slučaju dobra volja postoji. – rekao je selektor Bogdan Obradović nakon žreba.

On je dodao da je stekao utisak da u našem timu postoji prepoznatljiva atmosfera, poput one kada su osvojili ‘salataru’ i prošle godine došli do finala. Istakao je i da Srbija ima mlade igrače na koje može da računa, poput Lajovića, Krajinovića, Krstina i Milojevića i da je cilj da što više igrača bude spremno da igra, a ne da u timu postoje samo dva, tri bez kojih se ne može.

Mečevi sa Indijom na programu su od 14. do 16. septembra, a Srbija će nastupiti na gostujućem terenu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bogdan Obradović, Dejvis Kup, Selektor, Srbija - Indija, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.