15/11/13 - 20:46h

DK: Lajović odličan; Berdih ipak opravdao ulogu favorita, Srbija – Češka 1:1

 

Srpski teniser Dušan Lajović oduševio je publiku u Kombank areni svojom borbenošću, ali ipak nije imao snage da savlada iskusnog Tomaša Berdiha. Lajović je u drugom meču finala Dejvis kupa poražen sa 3:0, pa je posle prvog dana finala i pobede Novaka Đokovića rezultat između Srbije i Češke nerešen, 1:1.

D. Lajović343
T. Berdih666
Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Berdih je u meč sa Lajovićem ušao kao, bez sumnje, veliki favorit, ali mu je mladi teniser naše zemlje već na startu pokazao da pobedu u ovom meču neće dobiti nimalo lako. Sve do osmog gema Dušan je sigurno osvajao gemove na svoj servis, a onda je pri rezultatu 3:4 za Čeha, Berdih uspeo da slomije otpor Lajovića. Iako je naš teniser imao 30:0, Berdih je iskusno iskoristio svoje šanse i već posle prve brejk lopte povećao vođstvo na 5:3. Bez izgubljenog poena osvaja i naredni gem i posle 35 minuta vodi sa 1:0 u setovima.

Drugi set Lajović otvara sigurnim servis gemom, ali Berdih ne posustaje. Imao je naš teniser 0:30, ali Čeh uspeva da preokrene rezultat u ovom gemu i izjednači na 1:1. U naredna dva gema obojica čuvaju servise, a onda Čeh dolazi do nove brejk prilike. Ne koristi je, ali sledeću ne propušta i prelazi u vođstvo od 3:2. Nakon toga Dušan je sigurno osvajao svoje servis gemove, ali nije imao rešenja za servis Čeha. Berdih je sačuvao brejk prednosti i završio ovaj set sa 6:4 u svoju korist.

Neiskustvo i činjenica da nikada nije igrao meč na tri dobijena seta stižu Lajovića već u prvom gemu trećeg dela meča. Na startu Berdih dolazi do brejka, a otpor Lajovića postaje sve slabiji. Bez imalo muke Čeh realizuje prednost, 2:0. Iako se učinilo da će ovaj deo meča Dušan lako prepustiti, naš teniser ne dozvoljava da ga umor savlada. Sigurno osvaja gem u kom je servirao i smanjuje vođstvo Čeha na 2:1. I u narednom gemu Dušan dolazi na korak od brejk lopte, ali kao i svaki put do sada, Berdih uspeva da preokrene rezultat i sačuva servis – 3:1. Još jedan dobijen servis gem za 3:2, a onda se ponavlja ista priča, Lajović vodi sa 0:30 na servis češkog tenisera, a on ponovo dolazi do preokreta i osvojenog gema – 4:2 na strani Berdiha. I treći put u ovom setu gledamo isti film, Dušan osvaja svoj servis gem, a zatim vodi sa 0:30 na servis Čeha. Ni ovoga puta ne uspeva da dođe do šanse za brejk, pa Berdih dolazi na gem do pobede. Velika se borba vodila u tom gemu, a Dušan nipošto nije hteo da ga prepusti. Međutim Berdih dolazi do dve meč lopte, prvu propušta, a drugu Lajović šalje u mrežu. Srbija – Češka 1:1.

Sutra je na programu meč dublova, za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac za Srbiju i Lukaš Rosol i Jan Hajek za Češku. Direktan prenos i tog duela moći ćete da gledate na našem sajtu od 16h.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Srbija- Češka, Tomaš Berdih, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.