14/09/13 - 20:38h

DK: Kanadski dubl uz više sreće do pobede, Srbija – Kanada 1:2

 

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac nisu uspeli da Srbiji donesu drugi poen u polufinalnom duelu sa Kanadom. Danijel Nestor i Vašek Pospišil imali su u ovom meču više sreće, pa su ga i dobili sa 3:2 u setovima. Sutra Srbiju očekuju dva singl meča, a potrebne su nam dve pobede.

N. Zimonjić/I. Bozoljac74668
D. Nestor/V. Pospišil663710
Nenad Zimonjic i Ilija Bozoljac

Photo by TenisUzivo.com

Prvi set pripao je našem dublu, a slavili su u taj-brejku. Već u prvom gemu oduzeli su Kanađanima servis, a onda još jednom za vođstvo od 4:1. Nažalost, velika je prilika propuštena, jer su Nestor i Pospišil uspeli da vrate oba brejka. Izborili su se za taj-brejk, koji je naša reprezentacija dobila sa 8:6 nakon što je spasila tri set lopte i povela sa 1:0 u ovom susretu.

Drugi deo meča je pripao kanadskom dublu. Bez mnogo muke Nestor i Pospišil su došli do jedinog brejka u drugom setu, što je bilo dovoljno za pobedu od 6:4 i izjednačenje u setovima – 1:1.

Ilija Bozoljac

Photo by TenisUzivo.com

Treći set je na isti način pripao Zimonjiću i Bozoljcu. Naši momci su iskoristili jedinu brejk šansu i slavili sa 6:3, te ponovo prešli u vođstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu oba dubla su dobro servirala, pa su lako i dolazili do gemova na svoje servise. Posle 6:6 gledali smo taj-brejk. Sasvim suprotno od prvih dvanaest gemova, koji su prošli bez ijedne brejk lopte, u taj-brejku videli smo razmenu mini brejkova. Pri rezultatu 6:5 Pospišil je servirao za pobedu u ovom delu meča i odservirao as. Tako je uspeo da meč odvede u peti, odlučujući set.

Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjic

Photo by TenisUzivo.com

Peti set dao je ovom duelu potpunu dramatičnost. Nakon 6:6 bez ijedne brejk šanse postalo je jasno da će se igrati na dve razlike. Greškom Zimonjića Kanađani dolaze do brejk lopte pri rezultatu 8:8 i uspevaju da je iskoriste za vođstvo od 9:8. Vašek Pospišil servirao je za pobedu, a posle četiri sata i 18 minuta Kanađani su imali prvu meč loptu. Odličnim poenom Bozoljac je ovoga puta spasio našu reprezentaciju i izborio se za 40:40. Nekoliko minuta kasnije Nestor i Pospišil dobili su novu priliku, a Danijel Nestor stavio je tačku na ovaj meč i doneo drugi poen svojoj reprezentaciji.

Ilija Bozoljac

Photo by TenisUzivo.com

Sutra se igraju dva singl meča, a našoj zemlji potrebne su obe pobede za plasman u finale.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.