16/07/16 - 16:29h

DK: Fonjini doneo Italiji izjednačenje, Francuzi vode u Češkoj!

 


Jako zanimljivo četvrtfinale Svestke grupe Dejvis kupa igra se u Pezaru, gde je Italija preko Fabija Fonjinija izjednačila protiv Argentine na 1:1.

zimbio.com

zimbio.com


Argentinci su u petak poveli zahvaljujući trijumfu Federika Delbonisa nad Sepijem od 3:1, a drugi singl je odložen za rani subotnji termin, zbog kiše koja je juče onemogućila igru.

Fonjini je lako savladao Huana Monaka u tri seta – 6:1, 6:1, 7:5, za svega sat i 38 minuta igre.

Italijanski selektor Korado Barazuti mogao je samo da sanja da će Fabio bez preterane potrošnje dobiti meč, kako bi bio fit da nastupi i u dublu, ali upravo to se i desilo.

U prvom meču od ženidbe sa Flavijom Penetom, Fonjini je pokazao da je u ovom trenutku za klasu bolji od Monaka – trebalo mu je svega 46 minuta da povede sa 2:0 u setovima, a poslednji set je trajao duže nego prvi i drugi ukupno.

Koliko je Monako bio loš u ovom duelu, najbolje govori njegovi procenti servisa – 47 % osvojenih poena na prvi i 26 % na drugi servis.

Fonjini i Lorenci danas igraju dubl protiv Pelje i Del Potra.

A u Trinecu, Francuska je posle startnog poraza Conge od Rosola preokrenula i sada vodi sa 2:1, nakon Puijove pobede nad Veselim i trijumfa u dublu – Erber i Mau su nadjačali Rosola i Štjepaneka u pet setova – 6:1, 3:6, 6:3, 4:6, 6:4.

Erber i Mau su prvi put zajedno igrali dubl u prestižnom takmičenju, tako da je njihov trijumf malo iznenađenje.

Selekcija Češke je sada na ivici eliminacije, pošto se u sutrašnjim singlovima sastaju Conga – Veseli i Puij – Rosol.

Srbija je preko Lajovića izjednačila na 1:1 protiv Britanaca, dok su SAD na pragu polufinala, pošto vode sa 2:0 protiv Hrvatske.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.