02/02/19 - 11:48h

DK: Australija, Japan, Kazahstan i Italija obezbedili Završni turnir

 

Teniske reprezentacije Australije, Japana, Kazahstana i Italije igraće na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu.


Foto: Kevin C. Cox/Getty Images North America

Australijanci su u kvalifikacionom meču bili bolji od tenisera iz Bosne i Hercegovine. Posle četiri odigrana meča, vode sa 4:0, a bodove su doneli Džon Milman protiv Damira Džumhura, Aleks de Minaur protiv Mirze Bašića, u dublu su Džon Pirs i Džordan Tompson nadigrali Bašića i Tomislava Brkića, dok je četvrti bod osvojio Aleksej Popirin protiv Nermana Fatića.

Italijani sa 3:1 vode protiv Indije. Jedini poen za Indiju osvojen je u konkurenciji dublova, a dobili su ga Rohan Bopana i Divij Šaran koji su nadigrali Matea Beretinija i Simonea Bolelija. U singlu su Andreas Sepi i Beretini slavili protiv Ramkumara Ramanathana, odnosno Pranješa Gunesvarana. U četvrtom meču Sepi je bio bolji od Gunesvarana.

Kazahstanci su na domaćem terenu sa 3:1 bili bolji od Portugala. Mikail Kukuškin je bio bolji od Pedra Souse i Žoaoa Souze, Aleksandar Bublik je nadigrao Žoaoa, a jedini poen Portugalci su osvojili u dublu, gde su Žoao Souza i Elijas Gastao slavili protiv Aleksandra Nedovjesova i Timura Kabibulina.

Teniseri iz Japana nadigrali su igrače iz Kine. Predvođeni Taroom Danijelom, koji je doneo bodove protiv Ze Žanga i Že Lija, uz poen Jošihita Nišioke protiv Jibinga Vua slavili su sa 3:2. Bodove za Kinu osvojio je dubl Gong/Žang i Že Li protiv Nišioke u prvom meču.

Oni su se tako pridružili Francuskoj, Španiji, Hrvatskoj, SAD-u, Argentini i Velikoj Britaniji na Završnom turniru u Madridu. Mesta je ostalo za još osam reprezentacija.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.