29/03/19 - 12:26h

“Divim se Novaku i Rafi jer su drugačiji od mene”

 

Švajcarac Rodžer Federer je nakon prolaska u polufinale Mastersa u Majamiju pričao o tome po čemu se razlikuje od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.


– Momenat kada izađem sa terena za mene je sve završeno, ulazim u zonu opuštanja. Možda me je i to sačuvalo u mentalnom smislu da budem u stanju da izađem na naredni meč i da se ne osećam umorno. U tome vidim dve stvari, igrača i ličnost kao nešto posebno. Ja sam ličnost dok ne izađem na teren, a onda se pretvaram u igrača. Čak i tada sam u stanju da se opustim čim se poen završi. Mislim da je to jedan od mojih najvećih kvaliteta. – kazao je Federer i nastavio:

– Za mene, to je jedini način da istrajem, zato se divim kako Novak i Rafa to rade drugačije. Recimo Rafa je sasvim drugačiji, on je uvek tako motivisan, fokusiran, pun emocija. Gledam ga i razmišljam o tome kako svi to radimo različito. Možda i oni isto tako gledaju mene i dive mi se kako ja uspevam da budem drugačiji u tim momentima.

Federer se u polufinalu Majamija sastaje sa devetnaestogodišnjim kanadskim teniserom, Denisom Šapovalovim.

– Ništa nije drugačije od recimo dana kada je Rafa bio tinejdžer ili bilo ko drugi. Sa bilo kojim tinejdžerom da igrate, nekim mlađim od 23 godine, drugačije je. Oni izađu na teren bez i da poznaju dobro sve igrače, ali i ne moraju, jer su slobodni i nemaju šta da izgube, što ih čini posebno opasnim. Uvek sam uživao da igram sa tinejdžerima, uzbudljivo je. Džon i ja smo ovde veterani, igramo sa dva klinca. Nisu samo mladi, već i dobri, nadam se dobrim mečevima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.