22/02/16 - 21:46h

Devetogodišnja Jovana Grujić blistala na turniru u Beogradu

 


Jedna od najtalentovanijih mladih teniserki Srbije, devetogodišnja Jovana Grujić, osvojila je otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do dvanaest godina!

Jovana Grujic (Izvor: www.maliigraci.rs)

Jovana Grujic (Izvor: www.maliigraci.rs)

Jovana Grujić ima ima samo devet godina, a nalazi se na 34. mestu u Srbiji na rang listi teniserki do dvanaest godina. Ona je na startu turnira u Beogradu bila slobodna, a u drugoj rundi savladala je 65. na toj listi, godinu dana stariju Vladu Ponomarenko sa 2:0 u setovima. U osmini finala je istim rezultatom eliminisala 55. na rang listi i takođe godinu dana stariju, Katarinu Kovačević. Jovanina protivnica u četvrtfinalu bila je desetogodišnja Lara Stojanovski, 20. na listi najboljih igračica do dvanaest godina, a Grujićeva je i taj meč dobila bez izgubljenog seta. U polufinalu je igrala protiv Anđele Lazarević, 16. igračice na rang listi, koja je takođe starija od nje. Slavila je sa 2:0 u setovima, a ni u finalu nije izgubila set. Sa 6:3, 6:1 savladala je dve godine stariju Lanu Stanišić.

Podsetimo, Jovana Grujić je na Svetskom teniskom prvenstvu prošle godine osvojila bronzanu medalju u konkurenciji do deset godina. Pre nego što je otputovala u Antaliju na to takmičenje, ona je u Novom Sadu osvojila turnir u istoj kategoriji. Nakon povratka iz Antalije, predsednik Skupštine grada Požarevca priredio je svečani doček za malu šampionku. Ona je dobila i priznanje za najbolju mladu sportistkinju Braničevskog okruga i grada Požarevca.

Mi smo imali priliku da porazgovaramo sa Jovanom, a šta je ona ispričala u intervjuu za Tenis Uživo, kakvi su joj planovi za budućnost i koji turnir bi volela da osvoji, pročitajte ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jovana Grujić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.