25/02/19 - 12:59h

Đere: Znao sam da jednom mora da krene

 

Laslo Đere rekao je nakon trijumfa u Rio de Žaneiru da je nedelja iza njega bila veoma emotivna.


Source: Jared C. Tilton/Getty Images

– Sve je još sveže. I svestan sam i nisam nedelje iza mene i svega što mi se za samo sedam dana dogodilo. Nedelja velikih emocija, razornih emocija, posebno u trenutku kada sam uzeo taj pobednički poen i podigao pehar, zauvek ću se sećati ovog dana. Prvi put sam u Riju, prvi turnir u ovom gradu u kome sam doživeo moju nedelju snova. Znao sam da jednom mora da krene na bolje, nakon toliko mečeva, turnira na kojima sam imao velike mečeve u šaci, na kraju gubio tesno, sada se sve otvorilo. Sve je krenulo pobedom nad Timom, nakon toga dobio sam posebno nadahnuće i osećao da je došlo vreme za nešto veće. – rekao je Đere.

U borbi za trofej savladao je Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade.

– Težak meč i fizički i psihički. Feliks je zaista igrač čije vreme dolazi i neko ko će praviti velike rezultate. Prvi set sam odigrao čvrsto, sigurno. U drugom je moj protivnik rano došao do brejka, ali sam uspeo da vratim brejk i na 5:4 dođem do prve meč lopte. Nakon propuštene četiri meč lopte iskoristio sam petu za pobedu i ostvarenje sna.

Laslo je svoj prvi ATP trofej posvetio preminulim roditeljima.

– Da, trofej u Riju posvećujem mojim roditeljima. Zahvaljujući njima ja sam ovo što jesam, beskrajno su verovali u mene. Zajedno smo sanjali ovaj trenutak i verujem da me oni sada vide. Želeo sam i želim da ih učinim ponosnim. Večno sam im zahvalan na svemu, moje misli su sa njima, kao i moje srce. Ostaću zauvek posvećen tome da sve što radim radim na način kako su me oni učili.

Đere je sada drugi reket Srbije, a nalazi se na 37. mestu na svetu. Već ove sedmice očekuje ga turnir u Sao Paolu.

– Neće mi biti novo da odmah nakon finala idem na drugi turnir, ali ono što je novo, što mnogo toga menja u budućnosti je taj novi rang kao i titula koja mi je donela veliku dozu samopouzdanja. Sa rangom 37. sada su mi vrata velikih turnira otvorena, na nekima ću biti i nosilac, značiće mi sve to puno. Pobeda u Riju mi daje vetar u leđa, jedno psihičko olakšanje, jer fudbalski rečeno upisao sam se u listu strelaca i sada je sve lakše. – zaključio je Laslo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Laslo Đere, Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.