27/04/19 - 13:17h

Đere: Videću roditelje ponovo, a do tada…

 

Srpski teniser Laslo Đere pisao je u blogu za ATP o najtežim trenucima u svom životu.


Twitter

Đere je istakao da je njegov otac Čaba bio razlog zbog kog je počeo da se bavi tenisom.

– Nije imao snove o tome da mu sin bude profesionalan teniser. Voleo je fudbal i igrao je za lokalni klub Sentu. Ali kada sam imao pet godina, poželeo je da nauči da igra tenis. Gledao je kao u ikone Samprasa, Agasija i Gorana Ivaniševića. Dana kada je počeo da trenira, počeo sam i ja. Išao sam sa njim do terena sa šljakom, dali su mi reket i lopticu i udarao sam o zid. Zatim sam počeo da treniram, pa smo išli na turnire širom Srbije. Otac je vozio, a ja sam spavao na zadnjem sedištu. Kada god je bilo teško otac se trudio da me uvek drži na nivou, da me konsoliduje i ohrabri. – napisao je Laslo.

U trenucima kada mu je na terenu išlo odlično, saznao je da je njegov otac oboleo od raka debelog creva, iste bolesti zbog koje mu je nekoliko godina ranije preminula majka Hajnalka.

– Te 2017. imao sam najbolju godinu u karijeri. Ali nekoliko dana posle sezone ocu je ustanovljen rak debelog creva. Baš kao i majci. Crne misli su mi se pojavile ponovo u glavi: “Zašto se ovo meni dešava? Zar gubitak jednog roditelja nije dovoljan?” Bol je ostao nedeljama, mesecima. Da budem iskren, nije potpuno prošao. Ali ovog puta je bilo drugačije. Rastući sa ocem i sestrom osetio sam veliku odgovornost, jer posle oca ja sam sledeća glava porodice. Tako da sam morao da budem jak. Teniski život, sa konstantnim putovanjima i mečevima bio je dovoljno komplikovan, ali sledećih 13 meseci bili su baš teški. Želeo sam da pomognem ocu, da budem uz njega kroz sve to. Najgori deo tog strašnog vremena je što mu je došao kraj. Išao je na hemoterapiju, ali ništa se nije moglo. Umro je u decembru 2018. sa 55 godina. I eto, sa 23 godine bez roditelja.

Uprkos svemu, Laslo nije izgubio nadu, a u Rio de Žaneiru je ostvario san koji je sanjao zajedno sa svojim ocem. Osvojio je svoju prvu ATP titulu.

– Onog trenutka kada je Feliks (Ože-Alijasim) pogodio mrežu, osetio sam olakšanje. Bacio sam reket, prekrio lice, nisam mogao da verujem šta se dešava. Pokazao sam na nebo, gde su me roditelji gledali. Videću ponovo svoje roditelje, želeo to ili ne. Ali dok sam ovde, želim da potpuno budem siguran da sam im dao sve što mogu da ih učinim ponosnim.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Laslo Đere, Laslo Đere, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.