29/09/20 - 18:18h

Đere: Šta god da sam pokušao, nije išlo

 

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu Rolan Garosa.


Izvor: Zimbio.com

Bolji od Lasla u tri seta bio je Južnoafrikanac Kevin Anderson.

– Nisam znao šta da očekujem, jednom smo se sastali na brzoj podlozi prošle godine u Indiji. Bili su teški uslovi, pogotovo na početku. Igrali smo dok je padala kiša, lopte su se ‘raščupavile’ i bile teške već nakon zagrevanja. To mije pomoglo kod njegovog servisa možda, ali dosta usporilo moj servis i moja igra nije mogla da dođe do izražaja, moje spinove je neutralisala vlaga… On je igrao jako dobro, imao neverovatnu dubinu. Bio sam dosta iza osnovne linije i u suštini sam se branio sve vreme. Kada smo se vratili bilo je nešto bolje vreme, ali tada sam bio u ne baš najboljem stanju psihički. Kada su uslovi krenuli da budu u moju korist, on je već napravio odlučujući brejk u trećem i borio sam se do kraja, ali nije išlo. – rekao je Laslo nakon meča.

Andersonova dobra defanziva u meču iznenadila je Đerea.

– Ne znam. Ovakav je bio dan, dešava se. Dao sam koliko sam mogao od sebe, ne znam šta bih drugačije uradio. Šta god da sam pokušao, nije išlo, sa druge strane, sve što je naumio je pogodio, čak se i dobro branio što nisam očekivao od njega, da će on da mi klizi po osnovnoj liniji i da će se braniti slajsevima. Servis, bilo je jako sporo… Dešavalo se da mi zabije ritern iz prvog servisa, a o drugom i da ne pričamo, odmah pritisne riternom, duboko pogodi, sve je padalo jako blizu osnovne linije, odmah sam počeo da se branim i nisam mogao da se vratim u poen.

Anderson će naredni meč ponovo igrati sa srpskim teniserom – protivnik u drugom kolu biće mu Dušan Lajović koji je savladao Italijana Đanluku Magera.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Laslo Đere, Laslo Đere, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.