19/09/12 - 12:25h

Dejvis Kup: Protiv Belgije u prvom kolu

 

Dejvis Kup reprezentacija Srbije će od 1. do 3. februara 2013. godine igrati protiv selekcije Belgije u prvom kolu ovog takmičenja, odlučeno je žrebom koji je danas održan u Londonu.

Reprezentacija Srbije, koju će u najboljem slučaju činiti Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, će na čelu sa selektorom Bogdanom Obradovićem gostovati reprezentaciji Belgije u prvom kolu Dejvis Kupa od 1. do 3. februara naredne godine.
Za Belgiju su ove godine igrali Oliver Rohus (100. na ATP listi), Stiv Darcis (73), Ruben Bemelmans (124) i David Gofin (56), a nedostajao je Ksavijer Malise, najbolje rangirani igrač ove reprezentacije, što verovatno neće biti slučaj u narednoj godini.

Srbija, Dejvis Kup 2010, tenis

Srpski reprezentativci, osvajači Dejvis Kupa 2010.

Ove dve reprezentacije su igrale sedam puta u periodu od 1938. do 2005., a naša selekcija je zabeležila četiri pobede. U poslednjem duelu, 2005. naša reprezentacija je igrala u skoro istom sastavu kao i 2010. kada su osvojili Salataru. Pored Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića i Novaka Đokovića, umesto Viktora Troickog igrao je Dušan Vemić, a rezultat je bio 3:2 za Belgiju.

Osim Srbije i Belgije u Svetskoj grupi igra još 14 reprezentacija, a parovi prvog kola izgledaju ovako:

Kanada – Španija
Italija – Hrvatska
SAD – Brazil
Francuska – Izrael
Argentina – Nemačka
Kazahstan – Austrija
Švajcarska – Češka

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.