17/11/12 - 18:12h

Dejvis kup: Posle drugog dana Češka vodi sa 2:1 protiv Španije

 

Ovogodišnje finale Dejvis kupa igra se u praškoj O2 Areni, a domaćini za protivnike imaju reprezentaciju Španije. U treći dan finala, nakon dva snigla i jednog dubl meča češka reprezentacija ulazi sa značajnim vođstvom od 2:1.

Tomaš Berdih i Radek Štepanek

Prvi meč ovog finala odigrali su Radek Štepanek i David Ferer, najveća uzdanica Španaca u odsustvu Rafaela Nadala. Sasvim očekivano, peti teniser sveta dobio je ovaj duel sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4) i doveo svoju reprezentaciju u vođstvo od 1:0.
Nakon tog meča na teren su izašli Tomaš Berdih i Nikolas Almagro. Očekivali smo da ovaj meč bude dug i neizvestan, a tako je i bilo. Berdih i Almagro odigrali su pet setova, a posle četiri sata igre pobeda je pripala češkom teniseru (6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3).
Drugog dana na programu je bio meč dublova. Za Španiju su igrali Mark Lopez i Marselo Granoljers, jedan od najboljih dublova u svetu, i osvajači tutule na završnom Mastersu u Londonu. Za Češku su umesto najavljenih Ive Minara i Lukaša Rosola, na teren izašli Tomaš Berdih i Radek Štepanek, najveće uzdanice ove reprezentacije. Ovaj meč je trajao više od tri sada, a Berdih i Štepanek su ga dobili sa 3:1 u setovima (3:6, 7:5, 7:5, 6:3) i tako svojoj reprezentaciji obezbedili vođstvo od 2:1. Sutra su na programu dva singl meča, Ferer-Berdih i Almagro-Štepanek, a Česi će već nakon prvog meča imati šansu da svoju zemlju obraduju Dejvis kup titulom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.