06/04/13 - 09:00h

Dejvis kup: Češka ubedljiva, ostali izjednačeni

 

Branioci titule u Dejvis kupu, reprezentativci Češke već posle prvog dana vode sa 2:0 protiv Kazahstana, čak i u izostanku njihovog najbolje rangiranog tenisera, Tomaša Berdiha. Oni su jedini koji su uspeli da obezbede prednost posle dva odigrana meča, jer su rezultati u Vankuveru, Bojsiju i Buenos Ajresu izjednačeni.

Dejvis kup reprezentacija Ceske

Dejvis kup reprezentacija Ceske

Reprezentacija Češke, koju ovog puta čine Radek Štepanek, Lukaš Rosol, Ivo Minar i Jan Hajek povela je posle prvog dana sa 2:0 protiv Kazahstana (Kukuškin, Golubjev, Korolev, Šukin) u četvrtfinalu Dejvis kupa. Nakon pobeda Hajeka nad Kukuškinom (3:0) i Rosola nad Golubjevom (3:1), Češka je na dobrom putu da postane prvi ovogodišnji polufinalista.

U Vankuveru reprezentativci Kanade (Raonić, Dančević, Nestor, Pospišil) dočekali su Italiju (Sepi, Fonjini, Lorenci, Braćiali). U prvom meču je sa 3:2 Andreas Sepi savladao Vaseka Pospišila, a u drugom je, sasvim očekivano, Miloš Raonić sa 3:0 slavio protiv Fabija Fonjinija. Danas će se sastati dublovi. Za Kanadu će igrati Daniel Nestor, šesti na listi najboljih dubl igrača sveta, i Vasek Pospišil, a za Italiju Daniel Braćiali, koji je 26. na ATP listi dubl igrača i Paolo Lorenci.

U Buenos Ajresu Argentinci i Francuzi takođe igraju nerešeno. Žo-Vilfred Conga je u prvom meču sa 3:2 savladao Karlosa Berlokoa, a onda je Žil Simon sa 3:0 izgubio od Huana Monaka. Danas će na teren izaći dublovi. Francuska u sastavu Beneto/Ljodra, a Argentina Nalbandijan/Zebaljos.

U američkom gradu Bojsiju, Srbija gostuje Sjedinjenim Američkim Državama. Naši momci, u sastavu Đoković, Troicki, Zimonjić, Bozoljac igraju protiv Iznera, Kverija i braće Brajen. Prvog dana Novak je sa ubedljivih 3:0 savladao Džona Iznera, a Troicki je posle velike borbe poražen od Sema Kverija (3:2). Za dubl meč prijavljeni su Bob i Majk Brajan, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dubl igrač, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Srbija- Usa, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki, Žo-Vilfred Conga


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.