17/09/13 - 14:05h

Čiliću devet meseci suspenzije zbog dopinga!

 

Posle višemesečnih nagađanja zbog njegovog neigranja na turnirima, hrvatski teniser Marin Čilić suspendovan je na devet meseci jer je pao na doping testu. Čilić nije igrao od Vimbldona, a po kazni koja je izrečena njemu se ne računa nijedan rezultat posle 1. maja, dana kada je predao sporni uzorak.

Marin Cilic(Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/GettyImages)

Marin Cilic

Nedozvoljenja supstanca pronađena je u Čilićevom urinu u uzorku koji je dao na turniru u Minhenu početkom maja. Svi njegovi rezultati posle toga biće poništeni, a 24-godišnji Hrvat takmičenju će moći da se vrati 31. januara naredne godine.

Čilić nije igrao od Vimbldona, a po kazni koja je izrečena njemu se ne računa nijedan rezultat posle 1. maja, dana kada je predao sporni uzorak. Njemu se brišu svi poeni koje je osvojio na turniru BMW Open, moraće i da vrati novac od nagrada zarađen u ta dva meseca.

Čilić je tokom istrage objasnio na koji način je u njegov organizam ušla zabranjena supstanca niketamid, a veće je procenilo da se radi o nenamernom unošenju supstance. Ta procena omogućila je da hrvatskom teniseru bude umanjena kazna.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Doping, Marin Čilić, Vesti


Komentari: 2

 
Sonja September 17, 2013 Odgovori

Pa dobro si proso brate Murate.Nekome 18 meseci a nekome devet.Posteno pa na sud.

 
Nada Dubravac September 17, 2013 Odgovori

Posteno….ti pao na doping kontroli ali zato “lepo” objasnio odakle pozitivan i oni te kaznili duplo manje nego Viktora kome nije ni dokazano. Dase nisi ljubio sa devojkom kao Gaske pa ti ona prenela????

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.