05/11/13 - 20:24h

Čilić nije bio dopingovan

 

Hrvatski teniser Marin Čilić izjavio je da očekuje javno izvinjenje Međunarodne teniske federacije zbog četvoromesečne suspenzije. Čilića je naime ITF suspendovala zbog toga što je, navodno, bio pozitivan na doping testu. Međutim, na kraju se ispostavilo da pozitivni nalaz nije ni postojao, što je potvrdio i sud sportske arbitraže.

Marin Cilic(Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/GettyImages)

Marin Cilic

Bila je ovo jedna velika noćna mora i moram da priznam da sam osetio olakšanje sada kada se sve ovo završilo. Rafael Nadal mi je odmah dao podršku, takođe i Rodžer Federer i ostali, a Endi Mari mi je poslao poruku. Stekao sam utisak da stoje iza mene, odnosno da nijednom nisu posumnjali u moju nevinost. Bilo je veoma neugodno prolaziti kroz proces i saslušanja na kojima tužioci pokušavaju na sve načine da dokažu nemoguće. Dogodila se greška, ispada da su me optužili s pogrešnom supstancom, a iako sam bio iskren i pošten, oni su me optužili da sam supstancu uzimao s namerom i tražili čak i veću kaznu. Srećom, imao sam vrhunske advokate koji su pred CAS dobili slučaj. – rekao je Čilić koji je objasnio da sporni nalaz nije bio pozitivan na niketamid, već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca, ali ostaje u telu duže.

Međunarodna teniska federacija je nakon Čilićevog povlačenja sa Vimbldona ove godine saopštila da je u njegovom nalazi 1. maja u Minhenu pronađen nedozvoljeni sastojak niketamid.

Čilić je tvrdio da je slučajno uzao zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u apoteci. ITF je Čilića kaznila sa 9 meseci zabrane igranja tenisa profesionalno, ali je nakon njegove žalbe sud sportske arbitraže tu kaznu smanjio na četiri meseca pa se Čilić prošle nedelje u Parizu vratio takmičenju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Doping, Marin Čilić, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.