27/11/16 - 11:34h

Čilić: Mogu da pobedim Delpa, publika će pomoći

 

Hrvatski teniser Marin Čilić sa mnogo samopouzdanja ulazi u treći dan finala Dejvis kupa.


Marin Cilic

Marin Cilic

U prvom meču trećeg dana finala, Čilić će se sastati sa Del Potrom. Ukoliko pobedi, doneće svojoj zemlji poen potreban za trijumf u ovom finalu i postati tek šesti igrač još od osnivanja Svetske lige koji je učestvovao u osvajanju sva tri boda za svoju reprezentaciju.

Ne treba mi takva motivacija. Došli smo kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Ono što imamo je timski duh koji nas je krasio tokom cele sezone i doveo do ove prilike, na korak do pobede. Nije važno jesam li ja doneo sedam, osam ili deset pobeda. Uvek pobeđujemo kao ekipa. – rekao je hrvatski teniser.

Iako je u prethodnih deset susreta sa Del Potrom slavio samo dva puta, Čilić veruje da može da savlada Argentinca.

Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. On je neverovatno kvalitetan igrač. Protiv Iva je u petak pokazao kvalitet servisa i sigurnost u igri. Verujem da imam kvalitet da dođem do pobede, a uz podršku publike biće mi lakše. Atmosfera je već u petak na mom meču bila odlična, pogotovo u ključnim trenucima u petom setu. U subotu je bila fenomenalna. Navijači su nas nosili od početka do kraja. – kaže Čilić.

Trenutni rezultat u finalu je 2:1 za Hrvatsku, a takmičenje trećeg dana počinje u 14 časova. Direktan prenos možete pratiti na našem portalu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Argentina - Hrvatska, Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.