19/12/13 - 09:00h

Čilić: Hvala Novaku za podršku

 

Hrvatski teniser Marin Čilić javno se zahvalio Novaku Đokoviću na podršci tokom suspenzije zbog navodnog dopinga. Čilić je dodao da bi se retko koji veliki igrač poput Novaka suprotstavio ATP-u i ITF-u, i javno podržao suspendovane tenisere, Čilića i Troickog.

Marin Cilic(Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/GettyImages)

Marin Cilic

Hrvatskog tenisera je ITF suspendovala zbog toga što je, navodno, bio pozitivan na doping testu. Međutim, na kraju se ispostavilo da pozitivni nalaz nije ni postojao, što je potvrdio i Međunarodni sud sportske arbitraže u Lozani.

Od kolega tenisera najviše su mi pomogli naši. Dodig, Karlović i Goran pisali su ITF-u o meni, o mom karakteru. Šta su im napisali? Valjda da sam normalan čovek (smeh). Šalu na stranu, njihova podrška je bila ključna. Jako sam zahvalan i Novaku Đokoviću, napravio je neverovatne stvari za mene. Javno se zauzeo za Troickog i mene. Ne znam koji bi veliki igrač na njegovom mestu tako reagovao i javno se suprotstavio ITF-u i ATP-u, te kompromitovao svoj imidž. – rekao je Čilić i dodao: – Skupo sam platio najtežu školu u životu. Shvatio sam da svet ne funkcioniše kako funkcioniše naša, sportska stvarnost, u kojoj dobiješ ono što zaslužiš. Ja nisam zaslužio nemar kojim su odradili moj slučaj i krivo me optužili. Je li to bio samo nemar? I dalje sumnjam da je neko želeo da mi uruči kaznu koja će mi uništiti karijeru. Žalosno je da za takav propust niko neće odgovarati.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Doping, Marin Čilić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.