26/03/15 - 16:49h

Četrnaestogodišnji Feliks piše istoriju!

 

Feliks Oger. Verovatno nikada niste čuli za ovog tenisera. Ono što je sigurno – čućete. Ovaj četrnaestogodišnji dečak iz Kanade upisao je svoje ime u istoriju belog sporta.

Feliks Oger

Feliks Oger

Kanađanin Feliks Oger ima samo četrnaest godina i od nedavno njegovo ime prvi put je upisano na ATP listu. On je tako postao prvi teniser rođen 2000.-tih kome je to pošlo za rukom.

Prvi ATP bod osvojio je na čelindžeru u Drumondvilu, gde je igrao kvalifikacije i plasirao se u glavni žreb. Feliks je tako još jednom upisao svoje ime u istoriju belog sporta – postao je najmlađi teniser ikada koji je ušao u glavni žreb jednog čelindžera.

Cilj mi je da nastavim da napredujem i verujem da imam još mnogo prostora za to. – rekao je četrnaestogodišnji Oger. – Naporno radim sa svojim trenerima.

On je istakao da su mu Miloš Raonić i Vasek Pospišil inspiracija i da, dok gleda njih, veruje da jednog dana može toliko napredovati.

Feliks Oger trenutno ima pet ATP poena i 1257. je teniser sveta. Napravio je tek prvi korak na dugom putu koji je pred njim.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Feliks Oger, Teniseri, Vesti


Komentari: 2

 
aleksa March 26, 2015 Odgovori

to cu ja postati i vise od toga

 
Bojan March 26, 2015 Odgovori

Lepa slika. Svaka čast našim teniserima što su organizovali zajedničku večeru. Nadam se da su malo pričali i o ponovnom osvajanju ,, salatare” !

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.