10/11/15 - 13:47h

Čas tenisa Novaka Đokovića! (video)

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković u dosadašnjoj karijeri mnogo puta je potvrdio kakav je majstor sa reketom, a ovom prilikom odvojio je malo vremena i da svim ljubiteljima “belog sporta” ukaže na neke detalje, pre nego što počnu sa treninzima.

Novak

Novak

Prvi reket sveta odlučio je da svoje ogromno znanje i iskustvo stečeno tokom karijere iskoristi i tako što će iz ugla teniskog trenera pokušati da svakom polazniku tenisa ukaže na neke bitne pojedinosti, kojih bi trebalo da se pridržavaju.

Novakov čas tenisa sastoji se iz tri lekcije, a prva i osnovna je ona koja se odnosi na tehniku servisa i težnju da steknete preimućstvo nakon početnog udarca.

Druga lekcija se bazira na dobrom pozicioniranju u toku razmene udaraca. Akcenat je na tome da budete što bliže osnovnoj liniji i da agresivnim pristupom kontrolišete tok poena.

Ovaj kratki čas tenisa nije mogao da protekne, a da se ne spomene i ritern, segment u kome je srpski as neprevaziđen. Upravo je to Novakova treća i poslednja instrukcija.

Prema onome što možemo da vidimo na ovom snimku, Novak Đoković bi bez problema jednog dana mogao da zaplovi u trenerske vode i da bude podjednako uspešan kao i igrač.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.