23/02/18 - 13:18h

Bušar dobila tužbu, TS SAD-a kriv za pad u svlačionici

 

Kanađanka Eženi Bušar dobila je spor protiv Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država.


Ezeni Busar

Na US Openu 2015. godine Eženi Bušar pala je u svlačionici, udarila glavu i dobila potres mozga. Oko šest nedelja nakon pada i povlačenja sa US Opena, Bušarova je tužila TS SAD-a jer smatra da se pad dogodio zbog tečnosti za brisanje na podu svlačionice.

Porota suda u Njujorku procenila je da je Teniski savez Sjedinjenih Država 75 odsto kriv za nezgodu koja se dogodila, dok je kanadska teniserka dogovorna 25 odsto.

Bušar je tražila odštetu zbog prethodnih i budućih fizičkih i psiholoških problema. Ona je u nastavku 2015. godine odigrala samo jedan meč koji je bila prinuđena da preda zbog vrtoglavice, a trenutno je 116. teniserka sveta. Pad na US Openu vidi i kao uzrok pada svoje forme, pa je to bila jedna od tački optužnice.

Kanađanka je na svedočenju rekla da je napravila svega dva koraka u svlačionici pre nego što je pala, a dodala je i da je odmah osetila i da joj koža gori zbog snažnog sredstva za čišćenje koje je bilo na podu. Odbrana je istakla da teniserka nije trebalo da ulazi u svlačionicu bez pratnje osoblja turnira, ali to nije imalo uticaj na porotu koja je donela presudu korist Bušar.

Advokat Benedikt Moreli tvrdio je da će tražiti “milione i milione dolara” odštete, ali još uvek nije poznato koliko će TS SAD-a morati da isplati kanadskoj igračici.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Eužen Bušar, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.