15/12/16 - 17:22h

Brazilci žele Novaka u Riju

 


Direktor ATP turnira u Rio de Žaneiru priznao je da je takmičenje u velikoj krizi jer sledeće godine neće biti Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra, i otkrio da će učiniti sve što može da u brazilsku prestonicu dovede Novaka Đokovića i Endija Mareja.


www.zimbio.com


Rafael Nadal je osvojio titulu u Riju, ali se potom žalio na uslove i odbio da igra naredne godine, na šta je reagovao i direktor turnira Luiš Karvaljo.

Nadal je osvojio titulu i nije se žalio na vlažnost vazduha, tako da me je iznenadila njegova izjava da su uslovi ovde ekstremni. Isto je bilo i 2015. i 2016, ali on naravno odlučuje koje će turnire da igra. Ljudi u Riju ga vole i on može da se vrati 2018, a za tu godinu pregovaramo i sa Del Potrom – rekao je Karvaljo, i dodao da organizator želi još neka velika imena.

Pokušavamo da dovedemo sve Top 10 igrače. Marej nam je rekao da nije zainteresovan da igra na šljaci u to doba godine, pitali smo i Federera i Đokovića, koji voli da igra u Riju, ali još nema definitivan raspored.

Turnir iz Serije 500 u Riju na programu je od 20. do 26. februara, a za 2017. učešće su već potvrdili Kei Nišikori, Dominik Tim i David Ferer.

Teško je verovati da će organizatori ubediti Novaka Đokovića da učestvuje, jer Srbin želi da smanji raspored, a tradicionalno već, u februaru igra samo u Dubaiju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Atp Rio, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.