25/12/19 - 17:14h

“Bez obzira šta Novak uradi on nikada neće biti kao Rafa i Rodžer, tužno je što je potcenjen”

 

Džim Kurijer i Pol Anakon pričali su o Velikoj trojci i analizirali su prethodnu deceniju u tenisu.


Source: Matthew Stockman/Getty Images North America

– Recite mi da sam sentimentalan, ali mene nikada nije dosadilo da gledam njih trojicu. Pre oko deset godina sam pričao sa 29-godišnjim Rodžerom Federerom i pitao ga šta želi sa da uradi, kada je već ostvario toliko toga. Nisam imao predstavu da će deceniju kasnije on i dalje igrati tenis. Sva trojica su prošli kroz mnogo prepreka, povreda i ostalog i i dalje su tu. – rekao je Anakon.

Kurijer smatra da je Đoković najbolji u prethodnih deset godina, ali da je podcenjen u odnosu na Federera i Nadala.

– On je potpuno bez dileme igrač decenije. Malo je tužno to što je on relativno potcenjen u poređenju sa time šta je sve uradio. On je dominirao iz senke Rafe i Rodžera, koji su takođe odradili dosta toga dobrog. Bez obzira šta Novak uradi on nikada neće biti Rafa i Rodžer. Oni imaju veoma različite crte ličnosti. Kada pogledate brojeve jasno je da je on bio najbolji u ovoj deceniji, ali sve mi to govori da šta god da Novak uradi nikada neće biti tretiran kao Rodžer i Rafa. – rekao je on i dodao:

– Za mene je Novak Đoković jedan jedini igrač koje sam video u prethodnih 10-12 godina koji je naterao Rodžera i Rafu da moraju da smisle nove načine da nekog pobede. Oni su uglavnom igrali svojim stilom, ali su protiv Novaka mnogo puta morali da smisle novu taktiku.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Pol Anakon, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.