02/01/17 - 16:12h

Belgrade open 2017 (u12): Branko Đurić niže uspehe, kod devojčica slavila Grkinja

 

Protekle nedelje u Beogradu je održan juniorski ‘Belgrade Open’. U pitanju je turnir treće kategorije ‘Tennis Europe’, a takmičili su se dečaci i devojčice u konkurenciji do 12 godina.


Branko Djuric (Izvor: plusradio.me)

Kod dečaka je slavio srpski teniser Branko Đurić, koji će ove godine proslaviti 12. rođendan.

Mladom teniseru ovo je bilo drugo TEJT (Tennis Europe Junior Tour) finale u singl konkurenciji, a prvo u kom je osvojio trofej. Ovo je samo nastavak Đurićevih uspeha, koji je pre dve nedelje u svojoj konkurenciji (u12) slavio na Dvoranskom prvenstvu Srbije.

U finalu internacionalnog takmičenja u Beogradu Đurić, koji je postavljen za drugog nosioca, je bio bolji od Mihaja Aleksandrua Komana iz Rumunije sa ubedljivih 6:2, 6:4. U prva tri meča na turniru Branko je izgubio samo devet gemova, a nešto teži duel igrao je u polufinalu.

Srpski teniser je najbolji bio i u dubl konkurenciji. U paru sa Danijelom Cimermanom iz Austrije savladao je protivnika iz finala singla koji je igrao sa svojim sunarodnikom Andrejem Firaruom – 6:2, 6:1.

Zoran Ludoški, prvi favorit u singlu ispao je neočekivano već na startu takmičenja. Bolji od njega bio je kvalifikant Edin Mulalić iz Bosne i Hercegovine.

ČETVRTFINALE
R. Hadžimehmedović (SRB)K. Spiro (GRE)6:2, 6:4
M. A. Koman (ROU)S. Knežević (MNE)6:2, 6:1
B. Đurić (SRB)A. Lončarević (FRA)6:2, 6:1
A. Pisarić (SRB)E. Dapčević (MNE)6:2, 3:6, 6:1
POLUFINALE
M. A. Koman (ROU)R. Hadžimehmedović (SRB)7:6(4), 6:0
B. Đurić (SRB)A. Pisarić (SRB)1:6, 6:2, 6:1
FINALE
B. Đurić (SRB)M. A. Koman (ROU)6:2, 6:4

U konkurenciji devojčica slavila je Grkinja Mihaela Laki. Devojčica rođena 2005. godine na turnir je primljena kao 15 po rangu, a u finalu je bila bolja od Ruskinje koja živi i trenira u Srbiji, Darije Šuvirdenkove – 6:2, 6:1. Grčka teniserka je na turniru pokazala potpunu dominaciju, izgubivši do titule samo sedam gemova!

Grkinji je ovo prvi TEJT trofej, a koliko joj Beograd prija govori i činjenica da je pre godinu dana na istom turniru igrala prvo singl finale.

Mihaela i njena sunrodnica Atina Pita bile su najbolje i u dubl konkurenciji. U brobi za trofej eliminisale su slovačku kombinaciju Saru Sarinovu i Emu Totovu.

Što se srpskih predstavnica tiče, najdalje je dogurala Mia Ristić, koja je takmičenje završila u četvrtfinalu. Lola Radivojević je bila prva nositeljka i Srpkinja od koje se najviše očekivalo, ali je podbacila i ispala u već u drugoj rundi od kvalifikantkinje Eme Totove, koja je kasnije dogurala do polufinala.

‘Kobna’ po srpske teniserke bila je Atina Pita iz Grčke, koja je na startu savladala Jelenu Gojković, dobitnicu vajld karte, potom četvrtu nositeljku Jovanu Grujić, a na kraju i gore pomenutu Miu Ristić.

ČETVRTFINALE
M. Laki (GRE)L. Stojanović (SLO)6:0, 6:0
E. Totova (SVK)J. Stojanova (MKD)6:4, 6:4
D. Šuvirdenkova (RUS)S. Sarinova (SVK)6:4, 6:0
A. Pita (GRE)M. Ristić (SRB)6:1, 6:2
POLUFINALE
M. Laki (GRE)E. Totova (SVK)6:0, 6:1
D. Šuvirdenkova (RUS)A. Pita (GRE)2:6, 6:4, 6:1
FINALE
M. Laki (GRE)D. Šuvirdenkova (RUS)6:2, 6:1

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Branko Đurić, Mia Ristić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.