27/08/15 - 11:23h

Beker u dilemi: Kakva je sudbina tenisa kada se povuku Rodžer i Rafa?

 


Vladavina velike četvorke u tenisu i dalje traje, s tim da poslednjih nekoliko sezona Novak Đoković suvereno drži primat. No, postavlja se pitanje kakva je sudbina tenisa kada ovi igrači siđu sa scene, a posebno u prvom redu Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal. Trener prvog reketa sveta Nemac Boris Beker pokušao je da pruži odgovor na to pitanje.

Beker i Novak

Beker i Novak

Nemački stručnjak smatra da će “beli sport” dobiti neku sasvim drugu dimenziju kada Rodžer i Rafa odluče da se povuku.

Sada je situacija u tenisu, da se tako izrazim “zdrava”, ali nisam siguran da će tako biti i kada u konkurenciji ostanu samo Đoković i Marej. Poslednjih deset godina svedoci smo sjajnih rivalstava, imamo izvanredne tenisere iz vrha kojima se divim i koji su ovoj igri dali jednu posebnu notu“, istakao je Beker.

Legendarni Nemac je apostrofirao i dvojicu Australijanaca, koji u poslednje vreme pune novinske stupce, ali iz ne baš sportskih razloga.

Veliko je pitanje kako će se stvari odvijati za dve ili tri godine, imamo neke mlade tenisere iz Australije, poput Nika Kirjosa i Tanasija Kokinakisa, oni imaju stav i interesantni su za gledanje, ali i dalje je primetna velika razlika u harizmi“, dodaje Beker.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Endi Marej, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.