12/04/15 - 17:00h

Beker: Novak treba da izbacuje frustracije iz sebe na terenu

 

Nakon početnih kritika i sumnji izraženih u to da Boris Beker i Novak Đoković mogu ostvariti dobre rezultate teniska javnost polako okreće drugi list. Od priča da Marijana Vajdu Nemac nije u stanju da zameni, preko toga da Beker ne utiče dobro na Novaka, došlo se do faze u njihovoj saradnji kada se broje trofeji i to oni najveći. Poslednja dva u nizu su pehari iz Indijan Velsa i Majamija, a priče da dobar deo zasluga za to ima upravo Beker sve su češće.

Beker_1

U intervjuu za nemački “Zuddojče Zajtung” ovaj 47-godišnji Nemac istakao je da sebe i dalje vidi pored Novaka u godinama koje dolaze. “Ako zajedno delimo uspeh, saradnju treba nastaviti”, izjavio je trostruki osvajač Vimbldona. Beker je dodao da i on “dobija dosta toga za uzvrat od Novaka i tima”.

Neosporno je da napredak prvog tenisera sveta ide u dobrom smeru. Sigurno je da nije samo Novak zadovoljan. I Beker, kao uostalom i ostatak tima, moraju biti zadovoljni onim što postužu u poslednje vreme. Novak, Beker i ostali članovi tima pobede vide kao samopouzdanje koje je iz dana u dan sve veće. Prema Bekerovim rečima zbog toga je Novak otvoreniji, što mu omogućava da mu još više pomogne. I ne samo to, u timu u kome vlada dobra atmosfera ne pomažu samo trener i ostatak tima Novaku, već i obratno. “Zato pomažemo jedni drugima, kao u slučaju pozitivne lančane reakcije”, rekao je Beker.

Djokovic_Beker

Zanimljivo je da Beker pozitivno gleda na Novakove izlive besa na terenu, posebno kada je frustriran i kada to pozitivno utiče na njega. “To je samo dokaz da se velike utakmice nisu dobijale tehnikom i znanjem, već kroz srce i dušu”, dodao je trener koji je kroz igračku karijeru osvojio 9 gren slem titula.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Boris Beker, Novak Djoković, Rang Lista


Komentari: 4

 
Dragon April 12, 2015 Odgovori

NOVAK CE OVE GODINE OSVOJITI NAJVISE TURNIRA U SVOJOJ KARIJERI .OSTACE SIGURNO N0 1 ALI TEK SLEDECE GODINE BICE JAKO TESKO SVE TO ODBRANITI I OSTATI BR 1 U SVETU .

 
Viktor April 13, 2015 Odgovori

Ove sezone stvarno ima vrlo dobre šanse da osvoji sve….Ako u Monte Karlu triumfuje onda sam ubeđen. Idemo Nole!

 
max April 13, 2015 Odgovori

ovo je godina trijumfa i ostanka na prvom mjestu

 
max April 13, 2015 Odgovori

godina trijumfa

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.