07/12/16 - 19:20h

Beker: Novak nije dovoljno trenirao poslednjih šest meseci!

 

U intervjuu za Skaj Sports neposredno po raskidu saradnje sa Novakom Đokovićem, Boris Beker je otkrio da Srbin jednostavno nije bio dovoljno posvećen igri u drugoj polovini odlazeće godine.


Djokovic_Beker
Poslednjih šest meseci bili su izazovni na nekoliko nivoa. Ruke su nam pomalo bile vezane jer nismo mogli da odradimo posao koji smo želeli, on je imao druge prioritete. Kad je osvojio Rolan Garos, Novak je ispunio svoju misiju i želeo je da provodi više vremena sa porodicom, što je prirodno. Takođe, imao je još neka interesovanja van tenisa. Novak nije provodio onoliko vremena na terenu za trening koliko bi trebalo i on to zna. Ali onda se postavi pitanje, koja je moja uloga, zašto idem u Njujork ili Šangaj sa tobom i to je početak kraja – rekao je Beker.

Plodotvorna saradnja trajala je tri godine, a Novak je za to vreme osvojio polovinu svojih grend slemova (šest).

Došli smo do dogovra da više ne sarađujemo. Bila je to neverovatna vožnja. Tri godine izuzetnih uspeha. Naravno, bili su tu i neki porazi koje bih želeo da izbrišem iz sećanja, ali da nam je neko ponudio da zajedno osvojimo šest gren slemova, da Novak bude prvi na svetu i dominantan na turu, ja bih to prihvatio.

Mnogo je bilo špekulacija u zrocima Novakovog pada, koji je počeo nakon osvajanja Rolan Garosa.

Na osnovu onoga što ja znam, ne mogu da tvrdim da Đoković ima privatnih problema. Srećno je oženjen i ima prelepog sina. Ipak, biti profesionalni teniser je teško, to je veoma sebična profesija jer sve mora da se vrti oko vas. On je porodičan čovek i njegova porodica ga podržava. Upoznao sam i njegovu suprugu, ona je divna osoba i prava je podrška suprugu. Ali, oni ne provode dovoljno vremena zajedno. Imao sam sličan problem pre 20 godina. To je priroda posla profesionalnog tenisera – pokušao je da pojasni Beker.

Beker i Novak

Beker i Novak

Nemac, koji je će na Australijan openu imatu ulogu stručnog komentatora na Eurosportu, ne sumnja da će se Nole vratiti na tron.

Boli ga činjenica da je izgubio prvo mesto. Znam da ge je poraz od Vavrinke u finalu US opena veoma zaboleo. Možda mu je tako nešto i bilo potrebno jer dve i po godine praktično i nije imao poraze. Ubeđen sam da će se vratiti na prvo mesto i ja ću biti vođa njegovih navijača. Verujem da ponovo može da bude dominantan, ali mora da se vrati na posao. Da radi onako kao pre i da bude posvećen stvarima koje su ga učinile tako jakim – zaključio je Beker.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.