15/12/17 - 13:55h

Bedene se vraća pod slovenačku zastavu

 

Aljaž Bedene ponovo će igrati pod zastavom svoje rodne zemlje.


Aljaz Bedene

On je 2015. godine dobio državljanstvo Velike Britanije i od tada je nastupao za tu zemlju, ali nije mogao da zaigra u Dejvis kupu niti da predstavlja Kraljevstvo na Olimpijskim igrama.

Osim želje da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju, na Bedeneovu odluku da se vrati pod okrilje Slovenije uticala je i činjenica da je njegov dobar prijatelj selektor Dejvis kup reprezentacije te zemlje. Takođe, njegov brat blizanac Andraž radiće kao pomoćnik selektora.

Posle šest godina života u Hertfordširu, Bedene je napustio Veliku Britaniju, jer njegova supruga Kimali nije uspela da se navikne na život u tuđoj zemlji. Oboje su se vratili u Sloveniju, gde će ona nastaviti sa svojom pevačkom karijerom, a on ponovo biti reprezentativac.

– Ponosno sam nazivao Britaniju svojim domom poslednjih devet godina, mnogo ljudi mi je omogućilo da se osećam dobrodrošlo tamo. Zahvalan sam Teniskom savezu Velike Britanije na pomoći u borbi da nastupam za Dejvis kup tim. Sanjao sam da igram za zemlju koja mi je donela toliko. – rekao je Bedene.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aljaž Bedene, Aljaž Bedene, Slovenija, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.