11/02/13 - 19:21h

ATP Roterdam: Ziki i Lindštet u četvrtfinalu!

 

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić i njegov partner Robert Lindštet plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira u Roterdamu. Oni su u prvom kolu sa 2:1 u setovima savladali Erika Butoraka i Pola Henlija.

N. Zimonjić/R. Lindštet4615
E. Butorak/P. Henli6313
Nenad Zimonjić

Nenad Zimonjić

Prvi set je trajao 31 minut, a sa 6:4 dobili su ga Butorak i Henli. Zimonjić i Lindštet su propustili pet šansi za brejk, pa su sa jednim brejkom prednosti Butorak i Henli došli do vođstva od 1:0.

Drugi deo meča dobili su na isti način Zimonjić i Lindštet. Naš teniser i njegov dubl partner jednom su oduzeli servis protivnicima i dobili ovaj set sa 6:3. Butorak i Henli nisu iskoristili četiri šanse za brejk, pa je posle 32 minuta igre u ovoj deonici meča rezultat bio 1:1 u setovima.

Treći set igrao se poen po poen. Lindštet i Ziki su krenuli odlično, poveli su sa 6:0 napravivši tri mini brejka. Henli i Butorac su dobili naredna četiri poena i samnjili vođstvo srpsko-švedskog dubla. Do 10:10 bili su izjednačeni, pa se meč nastavlja sve dok neko ne dođe do vođstva od dve razlike. Zimonjić i Lindštet su prvi došli do dva poena prednosti, i plasirali se u četvrtfinale ovog turnira.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Roterdamu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Robert Lindšted, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.