16/05/14 - 09:01h

ATP Rim: Nakon Rodžera eliminisan i Vavrinka

 

Treći nosilac Stanislas Vavrinka eliminisan je u trećoj rundi turnira iz Masters serije u Rimu, pošto je izgubio od nemačkog veterana Tomija Hasa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:3. Has će se u četvrtfinalu sastati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je načinio još jedno iznenađenje i bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha.

S. Vavrinka 723
T. Has566
Stanislas Vavrinka

Stanislas Vavrinka

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u petom gemu Švajcarac prvi stigao do brejka, ali je već u šestom Nemac uzvratio istom merom i došao do izjednačenja – 3:3. U nastavku seta, Stanislas Vavrinka, je uspeo da napravi brejk u jedanaestom gemu, a zatim ga i potvrdi za 7:5 u prvom setu.

U drugom seto opet je Vavrinka bolje počeo, napravio brejk za 2:1, ali od tog trenuta Švajcarac kao da je stao. Nemac je već u četvrtom gemu vratio brejk i izjendačio, a onda je napravio još dva, u šestom i u osmom gemu, za konačnih 6:2 u drugom setu.

Treći set tekao je bez brejkova sve do osmog gema, kada je Tomi Has uspeo da oduzme servis Stanislasu Vavrinki, a zatim i da materijalizuje stečeno za konačnih 6:3 u trećem delu igre.

Tomi Has će se u četvrtfinalu sastati sa Bugarinom Dimitrovim, koji je sa 6:7, 6:2, 6:2 savladao Čeha Tomaša Berdiha.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Masters, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Tomi Has, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.