11/05/14 - 16:24h

ATP Rim: Lajović bez glavnog žreba

 

Drugi reket Srbije, Dušan Lajović, nije uspeo da se plasira u glavni žreb na Mastersu u Rimu. Naš teniser je u finalu kvalifikacija sa 2:1 u setovima izgubio od Španca Pabla Karenja Buste.

D. Lajović263
P. Karenjo Busta626
Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Lajović je prethodno u prvom kolu kvalifikacija sa 2:0 u setovima savladao Aleksa Bogomolova. Reprezentativac Srbije je uspeo već u prvom gemu prvog seta da ostvari brejk, što je bio put ka lakom osvajanju prvog perioda meča (6:2), da bi na isti način startovao i drugi set koji je rešio u svoju korist sa 6:1.

U finalu kvalifikacija nije bio toliko uspešan, iako je imao šansi protiv Karenja Buste. Španac je slavio sa 2:1 nakon skoro dva sata igre.

U prvom delu meča Lajović je propustio brejk priliku, dok je Karenjo Busta iskoristio dve. Slavio je sa ubedljivih 6:2 i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu situacija je bila obrnuta. Dušan je koristio brejk šanse, dok ih je Španac propuštao. Rezultat je bio isti kao i u prvom delu meča, 6:2, ali u korist srpskog tenisera koji je došao do izjednačenja u setovima – 1:1.

U odlučujućem setu Španac je igrao bolje i uz dva brejka prednosti završio ovaj duel. Iskoristio je prvu meč loptu, i to na Dušanov servis, i plasirao se u glavni žreb Mastersa u Rimu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dušan Lajović, Masters, Masters u Rimu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.