06/02/13 - 15:43h

ATP Monpelje: Troicki startovao pobedom

 

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala na ATP turniru u Monpeljeu. Troicki, postavljen za sedmog nosioca, savladao je u prvom kolu domaćeg tenisera, osamnaestogodišnjeg Lukasa Puila.

V. Troicki67
L. Puil45
Viktor Troicki

Viktor Troicki

Sedamdeset minuta trebalo je Troickom da savlada Francuza koji je za ovaj turnir dobio vajld kartu. Osamnaestogodišnjak je odlično servirao, imao je 73 odsto ubačenog prvog servisa, ali je to bilo daleko lošije od servisa Viktora Troickog, koji je imao 94 odsto ubačenog prvog.

Prvi set je srpski teniser dobio za pola sata, rezultatom 6:4. U prvom gemu je oduzeo Francuzu servis i čuvao ga do kraja seta. Tokom ovog dela meča, Puil je osvojio samo tri poena na servis Troickog.

Drugi set igrali su 44 minuta. Šanse za brejk nismo videli sve do devetog gema, kada je Puil propustio četiri prilike. Već u gemu nakon tog Troicki je dobio šansu da oduzme protivniku servis, a on je tu šansu i iskoristio. Poveo je sa 6:5, a onda bez izgubljenog poena došao do meč lopte.

Naredni protivnik Viktora Troickog biće češki teniser Jan Hajek, trenutno 97. igrač na ATP listi. Troicki i Hajek se do sada nisu sastajali, ovo će biti njihov prvi duel.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.