31/08/15 - 14:36h

ATP lista: Federer gleda Novaku u leđa!

 


Ako se osvrnemo unazad, u nekoliko prethodnih godina bilo je prilično značajnih promena na zvaničnoj ATP listi kada su u pitanju svetski teniski asovi. Smenjivali su se brzo igrači u top 10 izboru, ali je nekako u samom vrhu uvek bila ta čuvena “velika četvorka”, kojoj pripadaju Novak Đoković, Endi Marej, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Danas, možda i nije baš tako. Negde se i vidi da se ta čuvena četvorka polako razbila, naročito jer je Rafa imao velikih problema sa povredama i pozicija na svetskoj listi je trpela.

Nole

Novak Đoković je ovih dana uz ogromnu prednost nad svim svojim rivalima na samom vrhu ATP liste. Tako je, na radost svih fanova, već nedeljama, jer Đoković igra na jednom izuzetno kvalitetnom nivou.

Razlika između njega i drugoplasiranog Rodžera Federera je ogromnih 5800 poena. Novak je dosad ostvario 14.865 poena, a Rodžer zaostaje sa 9.065 poena. Endi Marej i Rodžer su zamenili mesta pa Britanac čuva 3. poziciju sa 8.840 poena. Rafa se nalazi na osmoj poziciji, a njegov zemljak Ferer je sada ispred njega, na 7. poziciji. Da li će Marin Čilić odbraniti US Open, ostaje da se vidi, zasad se drži u top 10, na osmoj poziciji. Vavrinka i finalista prošlogodišnje US Opena Nišikori su na 5. odnosno 4. poziciji.

Da li je iko verovao da se Viktor Troicki može vratiti nakon pretrpljene suspenzije? Mi jesmo, a i on je. Na 22. je poziciji, i jako brzo je uspeo da se probije, a verujemo da može još da napreduje, pa se možda i vrati u top 20. Dva mesta napredovanja fale Filipu Krajinoviću da bi ušao u top 100 igrača svetske liste, dok Lajoviću treba nešto više, tačnije 9 mesta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP Rang Lista, Dušan Lajović, Endi Marej, Filip Krajinović, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.