01/10/12 - 11:29h

ATP i WTA rang liste: 01.10.2012

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je i ove nedelje na drugom mestu ATP liste, a svoje pozicije nisu promenili ni Janko Tipsarević, ni Ana Ivanović. Jelena Janković i Viktor Troicki imali su male padove, dok su Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić, Vesna Dolonc i Dušan Lajović napredovali u odnosu na nedelju iza nas.

Novak Đoković

Na najnovijoj ATP rang listi na prvom mestu je i dalje Švajcarac Rodžer Federer sa 11 805 poena, a odmah iza njega je naš teniser Novak Đoković koji je za 1 335 ATP poena udaljen. Britanac Endi Marej je na trećoj poziciji, a Novakovo vođstvo u odnosu na njega je 2 060 bodova.
Janko Tipsarević se i dalje nalazi na poziciji broj 9, dok je Viktor Troicki za jedno mesto pogoršao svoj plasman, pa je sada 32. teniser sveta. Dušan Lajović je napredovao za dve pozicije, i ove nedelje je 142. na ATP listi, a Boris Pašanski je popravio plasman za 16 mesta i sada je na 210. poziciji. Najveći napredak ove nedelje ostvario je Peđa Krstin, koji je za 559 mesta bolji nego u protekloj nedelji, dok je najveći pad, od 120. pozicija, imao Bojan Temunović.

Bojana Jovanovski

Što se tiče devojaka, najbolje rangirana naša teniserka Ana Ivanović i dalje je na 12. mestu WTA liste, dok je Jelena Janković imala pad od dve pozicije i sada je 26. igračica sveta. Bojana Jovanovski nastavlja da napreduje, pa je ove nedelje na mestu broj 55. Vesna Dolonc je napredovala jedno mesto i trenutno je 168. igračica sveta, a Aleksandra Krunić je sa 187. skočila na 176. poziciju.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Novak Djoković, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.