06/08/12 - 14:45h

ATP i WTA liste – 06.08.2012

 

Na najnovijim rang listama, najbolje plasirani srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović ostali su na svojim pozicijama. Janko Tipsarević i Viktor Troicki imali su male padove, dok je Jelena Janković poput Novaka i Ane ostala na istoj poziciji na kojoj je bila pre početka Olimpijskih igara.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je na drugoj poziciji sa 11 270 ATP poena, iza Rodžera Federera koji ima 165 poena više od njega, a ispred Rafaela Nadala od koga je bolji za 2365 bodova. Janko Tipsarević je pao za jedno mesto i sada je deveti teniser sveta. Njega je pretekao osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama, Huan Martin Del Potro. Viktor Troicki je pogoršao ovonedeljni plasman za tri pozicije i sada je 33. na ATP listi.

Serbia's Djokovic celebrates after winning his men's singles tennis match against Roddick of the U.S. at the All England Lawn Tennis Club during the London 2012 Olympic Games REUTERS/Stefan Wermuth

Novak Đoković

Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto, pa je od danas 168. igrač sveta, a Boris Pašanski je zahvaljujući napretku od tri mesta ove nedelje 280. teniser na planeti.
Najveći napredak ove nedelje imao je osamnaestogodišnji Marko Tepavac. Napredovao je za 373 pozicija i sada je 1544. teniser na ATP listi. Najveći pad imao je Milan Krnjetin, koji je svoj plasman pogoršao za 377 mesta i od danas je 1879. igrač sveta.

Naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić pao je za jednu poziciju na rang listi, pa je ove nedelje deveti teniser na listi dubl igrača.

Ana Ivanović

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović ostala je na 12. poziciji, a Jelena Janković zadržala je 18. mesto. Bojana Jovanovski pala je za tri pozicije, pa je sada 71. igračica sveta. Aleksandra Krunić je sa 174. pala na 175. mesto, a Vesna Dolonc je sa 201. pozicije došla na 204. mesto WTA rang liste.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Vesti, Viktor Troicki, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.