17/02/13 - 20:14h

ATP Buenos Ajres: Lajović u finalu kvalifikacija!

 

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale kvalifikacija za ATP turnir u Buenos Ajresu. On je u dva seta slavio protiv Argentinca Andresa Moltenija, 342. tenisera sveta.

Dušan Lajović

Dušan Lajović

Lajović, trenutno 160. teniser na ATP listi savladao je argentinskog tenisera Andresa Moltenija sa 6:4, 7:6 posle sat vremena i 53 minuta igre. Naš teniser se tako plasirao u finale kvalifikacija za ATP turnir u Buenos Ajresu, gde će se sastati sa boljim iz brazilskog okršaja, u kome se sastaju prvi nosilac Rodžerio Dutra Silva i Giljermo Klezar.

29-godišnji Rodžerio Dutra Silva trenutno je 114. teniser sveta, a najbolji plasman u karijeri mu je 95. pozicija na kojoj se nalazio u julu prošle godine.

Giljermo Klezar dve godine je mlađi od Lajovića, a trenutno je 221. teniser sveta. Prošle godine u oktobru bio je 208. tenser sveta, što je njegov najbolji plasman na ATP listi. Ukoliko Brazilac prođe u finale kvalifikacija, ovo će biti njihov prvi duel u karijeri.

Prvi nosilac na turniru u Buenos Ajresu je četvrti teniser David Ferer, a on je ujedno i jedini teniser iz top 10 koji ove nedelje igra u Buenos Ajresu. Za drugog nosioca postavljen je njegov sunarodnik Nikolas Alamgro.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Buenos Airesu, Dušan Lajović, Srpski teniski talenti, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.