11/05/15 - 15:24h

April: Glasajte za teniserku meseca (Anketa)

 

Iza nas je i četvrti mesec u godini. Mesec u kome je odigran jedan Masters, sedam ATP takmičenja i šest WTA turnira. Od ove godine odlučili smo da uvedemo zanimljivo ‘takmičenje’ na našem sajtu. Naime, na kraju svakog meseca imaćete priliku da glasanjem u anketi izaberete najboljeg tenisera i teniserku u tom periodu. Pred vama su naši izbori za april, a anketa će biti otvorena do ponedeljka, 11. maja. Glasajte!

Anželika Kerber

Kerber

Kerber

Anželiki Kerber pošlo je za rukom nešto što u aprilu nije nijednoj drugoj teniserki. Učestvovala je na dva turnira, i na oba osvojila titulu. U finalu Čarlstona je kao 16. teniserka sveta eliminisala Medison Kiz, sa 2:1 u setovima. Na turnir u Štutgartu otišla je kao svetski broj 14 i u finalu je bila bolja od Karoline Voznjacki sa 2:1. Sada je 11. teniserka planete.

Lusi Hradecka

Lusi Hradecka

Lusi Hradecka

Lusi Hradecka je definitivno zaslužila da se nađe na ovoj listi, možda čak i više nego ostale teniserke, jer je uradila neočekivano – dva puta. April je započela kao 110. teniserka sveta, a sada je na 57. mestu WTA liste. Igrala je finale u Pragu (izgubila od Karoline Pliskove sa 2:1) i polufinale Čarlstona (Medison Kiz je savladala sa 2:0). Ono što je zanimljivo – oba rezultata ostvarila je nakon što je u glavni žreb došla iz kvalifikacija.

Elina Svitolina

Elina Svitolina

Elina Svitolina

I mlada Elina Svitolina ima iza sebe odličan mesec. Prvo je igrala polufinale turnira u Bogoti (izgubila je od Telijane Pereire), a zatim je u finalu Marakeša savladala Timeu Baboš i došla do treće WTA titule u karijeri. Došla je sa 27. na 21. mesto rang liste.

Telijana Pereira

Telijana Pereira

Telijana Pereira

Brazilka Telijana Pereira osvojila je turniru u Bogoti. Ona je na ovo takmičenje došla kao 130. teniserka sveta, a na putu do titule savladala je četvrtu nositeljku Frančesku Skjavone, petu Jaroslavu Švedovu i prvog favorita za pobedu Elinu Svitolinu. Sada je 75. teniserka planete.

Anketa je otvorena do ponedeljka 11. maja, a možete da glasate za dve teniserke:

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anketa, Anđelika Kerber, April, Elina Svitolina, Lusi Hradecka, Teniserka meseca, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.