22/01/13 - 09:15h

AO(juniori): Jorovićeva poražena u singlu, uspešna u dublu, Đere završio takmičenje

 

Juniori Ivana Jorović i Laslo Đere završili su takmičenje na ovogodišnjem Australijan Openu. Jorovićeva je danas poražena u drugom kolu singla i plasirala se u treće kolo dublova, a Đere je posle velike borbe ispao u dublu.

Ivana Jorović

Ivana Jorović

Naši juniori su sva tri meča odigrali na terenu broj 20, a prvi duel na programu bio je između Ivane Jorović i dve godine starije Hrvatice Adrijane Lekaj. Ivana je dobila prvi set sa 6:2, a onda je 37. juniorka sveta došla do preokreta i preostala dva seta dobila sa 6:3, 6:4. S obzirom da je Lekaj dve godine starije od Ivane i 29 mesta bolje rangirana, ovakav splet događaja bio je logičan ishod. Ivana nažalost nije uspela da se plasira u treće kolo prvog grend slema sezone. Naša juniorka imala je oko dva sata pauze, pa je ponovo izašla na teren. Sa Rumunkom Ilkom Coregi igrala je protiv australijske kombinacije koju su činile Samanta Heris i Astra Šarma. Srpkinja i Rumunka su savladale australijsku ekipu u dva seta, 6:4, 6:2.
Laslo Đere i Hrvat Borna Ćorić bili su prvi nosioci u konkurenciji dublova na ovogodišnjem Australijan Openu. Nakon rane eliminacije u singlu, četvrti junior sveta, Laslo Đere poražen je i u dublu. Od Hrvata i Srbina bili su bolji Rus Karen Kačanov i hrvatski teniser Franko Miočić. Oni su ih savladali sa 2:6, 6:3, 10:7.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Grend Slem, Ivana Jorović, Srpski teniski talenti, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.