15/01/16 - 09:39h

AO žreb: Jelena, Ana i Bojana u istoj polovini

 

Srpske teniserke Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski nalaze se u istoj polovini žreba za Australijan Open, zajedno sa drugom nositeljkom na turniru, Simonom Halep. U suprotnoj polovini igraće Aleksandra Krunić.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Jelena Janković, 19. nositeljka na turniru, će u prvom kolu igrati protiv Polone Hercog iz Slovenije, trenutno 73. teniserke sveta. Njih dve su se do sada sastajale samo jednom, a taj susret pripao je srpskoj teniserki.
U drugom kolu Jelena bi mogla da igra protiv pobednice iz duela Nemice Laure Zigemund i Kiki Bertens iz Holandije. Protivnica u trećem kolu bila bi joj, ako ne dođe do iznenađenja, 11. nositeljka, Timea Baščinski. U četvrtom kolu igrala bi protiv Anželike Kerber koja je sedmi favorit, a u četvrtfinalu sa trećom nositeljkom Garbinje Muguruzom. Protivnica u polufinalu mogla bi da joj bude Simona Halep, a u istoj polovini žreba nalaze se i još dve srpske teniserke – Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Prva protivnica Ane Ivanović biće Amerikanka Tami Peterson, 462. igračica sveta. Nakon toga, Ana bi se sastala sa domaćom teniserkom Jarmilom Volf (nekada Gajdošova), ili kvalifikantkinjom. U trećem kolu tu je Medison Kiz, 15. nositeljka, u četvrtom deveta favoritkinja Karolina Pliskova, a već u četvrtfinalu mogla bi da se sastane sa drugom nositeljkom Simonom Halep.

Bojana Jovanovski ni ove godine nije imala sreće sa žrebom. Aliz Korne iz Francuske biće joj protivnica u prvoj rundi, a već u drugoj tu je Rumunka Simona Halep.

Aleksandra Krunić će u prvom kolu igrati protiv Kanađanke Eženi Bušar, a u drugoj rundi mogla bi da se sastane sa četvrtom nositeljkom Agnješkom Radvanskom. Aleks se nalazi u istoj polovini žreba sa prvom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

Žreb za muški deo turnira pogledajte ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Australian Open, Australian Open 2016, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti, Zreb


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.