17/01/13 - 10:15h

AO: Sjajna Bojana Jovanovski bolja od Lusi Šafarove!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski pokazuje sjajnu igru na ovogodišnjem Australian Openu. Ona se plasirala u treće kolo, nakon što je sa 2:0 u setovima savladala 17. nosioca, Čehinju Lusi Šafarovu.

B. Jovanovski77
L. Šafarova55
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

U prva dva gema, obe teniserke su propustile po jednu šansu za brejk. Osvajale su svaka svoje servis gemove sve do 2:2, a onda je Šafarova napravila prvi brejk na meču. Povela je sa 3:2, ali je u naredna tri gema Bojana došla do izjednačenja. Tek u dvanaestom gemu Bojana je dobila novu šansu za brejk, a Čehinja je napravivši duplu servis grešku poklonila našoj teniserki vođstvo od 1:0 u setovima.
Jovanovska je nastavila u pobedničkom ritmu i na početku drugog seta. Brzo je povela sa 3:0, a četiri gema kasnije, pri rezultatu 5:3 imala je prvu meč loptu. Napravila je nekoliko grešaka i prokockala šansu da završi meč. Šafarova je vratila brejk i smanjila vođstvo naše teniserke na 5:4, a onda i došla do izjednačenja. Srećom, to je bilo sve što je Čehinja uspela da uradi. Bojana je osvojila naredna dva gema i iskoristila drugu meč loptu za plasman u treće kolo Australian Opena. Tamo je očekuje duel sa Kimiko Date Krum, koja je nešto ranije noćas savladala Šahar Per.
Od početka sezone Bojana Jovanovski pruža odličnu igru, a ukoliko nastavi sa ovakvim pobedama ispuniće cilj za ovu godinu – da uđe u top 20. Posle pobede nad Lusi Šafarovom ne možemo da se ne zapitamo šta bi bilo da joj je Dejan Vraneš pružio šansu da u finalu Fed kupa zaigra umesto povređene Jelene Janković. Da su se tada sastale Jovanovska i Šafarova i da je ishod meča bio isti kao u ovom koji je danas odigran, Srbija bi osvojila Fed kup. Nažalost, titula je pripala Čehinjama, a ovaj poraz Šafarove je najava za ono što se ove godine može očekivati od naših devojaka.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.