19/01/13 - 09:00h

AO: Juniori polovično, Milojević prošao, Đere ispao

 

Noćas su prve nastupe na ovogodišnjem Australian Openu imali i srpski juniori, Nikola Milojević i Laslo Đere. Prvi junior sveta Nikola Milojević lako je prošao u drugo kolo, dok je četvrti nosilac Laslo Đere takmičenje završio u prvoj rundi.

Nikola Milojević

Nikola Milojević

Prvi je na teren izašao četvrti junior sveta, Laslo Đere. Protivnik mu je bio slovački teniser Matej Maruščak, trenutno 50. junior sveta. Prvi set je Slovak dobio sa 6:4, a onda je posle taj-brejka u drugom setu Đere došao do izjednačenja (7(9):6(7)). Nažalost, srpski teniser nije uspeo da dođe i do preokreta, jer je Maruščak treći set osvojio sa 6:2. Od osamnaest brejk lopti Slovak je iskoristio pet, a Đere je realizovao dve od dvanaest šansi. Srpski teniser je imao pet duplih grešaka i isto toliko neiznuđenih.
Nikola Milojević je za protivnika imao Filipinca Hurensea Zosimu Mendozu, trenutno 55. juniora sveta. Baš kao što se očekivalo, najbolji junior sveta lako je dobio ovaj duel – 6:3, 6:1. Od sedam brejk lopti iskoristio je pet, dok je njegov protivnik imao samo jednu šansu za brejk koju nije iskoristio. U drugom kolu Milojević će se sastati sa tri godine mlađim domaćim teniserom, Oliverom Andersonom, trenutno 842. juniorem sveta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Grend Slem, Nikola Milojević, Srpski teniski talenti, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.