10/01/13 - 16:27h

AO: Dolonc i Lajović u polufinalu kvalifikacija, Krunićeva i Pašanski poraženi na startu

 

Srpske teniserke Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić igrale su noćas kvalifikacije za prvi grend slem godine. Krunićeva je poražena na startu, a Dolonc je uspela da savlada prvu prepreku i plasira se u polufinale. Dan pre toga polovičan skor imali su i teniseri, Dušan Lajović je prošao dalje, dok je Boris Pašanski završio takmičenje u prvom kolu.

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc je u prvom kolu kvalifikacija za Australijan Open savladala Anu Šmidlovu iz Slovačke sa 6:1, 6:1. Za ulazak u finale sutra će joj protivnica biti Erika Sema iz Japana. Sa druge strane, Aleksandra Krunić nije uspela da prođe u drugo kolo. Bolja od nje bila je Italijanka Marija Elena Kamerin rezultatom 7:5, 4:6, 9:7.
I u muškoj konkurenciji Srbija je imala dva predstavnika u kvalifikacijama. Dušan Lajović je na startu savladao Giljerma Klezara sa 6:3, 7:6. U polufinalu će se sastati sa Janom Mertlom iz Češke. Boris Pašanski nije bio uspešan poput Lajovića. Njega je već na prvom koraku ka glavno žrebu savladao Britanac Džejms Vard – 6:4, 6:3.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Australian Open, Australian Open 2013, Dušan Lajović, Grend Slem, Kvalifikacije, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.