16/01/13 - 09:00h

AO: Bojana i Cink u drugom kolu dublova

 

Nakon plasmana u drugo kolo singla na Australian Openu, srpska teniserka Bojana Jovanovski uspešno je startovala i u dublu. Ona i Mađarica Melinda Cink plasirale su se u drugu rundu, nakon što su sa 2:1 u setovima savladale rumunsko-holandsku kombinaciju koju čine Simona Halep i Aranča Rus.

B. Jovanovski/M. Cink467
A. Rus/S. Halep626
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Od deset gemova, koliko je odigrano u prvom delu meča, bilo je sedam brejkova. Set je trajao 43 minuta, a Aranča Rus i Simona Halep su iskoristile tek osmu set loptu i povele sa 1:0.
Drugu deonicu meča su lako dobile Bojana i Melinda. Trebalo im je 27 minuta da uz pomoć dva brejka dođu do prve set lopte i izjednačenja.
U prva tri gema trećeg seta videli smo isto toliko brejkova. Imale su Jovanovska i Cink brejk prednosti sve do desetog gema, kada su Halep i Rus uspele da im oduzmu servis i izjednače na 5:5. U dvanaestom gemu Srpkinja i Mađarica nisu iskoristile brejk/meč loptu, pa se set završio u taj-brejku. Njega su Bojana i Melinda dobile sa 7:2 i plasirale se u drugo kolo Australian Opena. Protivnice im još uvek nisu poznate, a pre toga pred našom teniserkom je duel sa Lusi Šafarovom. Melinda Cink je završila takmičenje u singlu porazom od Bojanine sunarodnice Ane Ivanović.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.