02/01/17 - 09:03h

Anin osvrt: Pomislim da sam mogla više, ali premlada sam bila za velike odgovornosti…

 


U intervjuu za “Tajms” (The Times), Ana Ivanović je detaljnije govorila o svojoj odluci da okonča igračku karijeru.


Ana Ivanovic


Srpkinja je iznenadila ceo svet krajem 2016. godine objavivši da završava igračku karijeru u svojoj 29. godini. Kako je obrazložila, njeno telo i srce su joj dali signale da je vreme za kraj. Poslednji meč odigrala je na egzibicionom turniru Međunarodne teniske Premier lige, takmičenju koje joj je poslužilo kao test, treba li da nastavi ili ne…

Poslednjih godina sam se dosta mučila sa povrdama. Stalno sam morala da se borim kako bi se vratila, a potom i mnogo da radim, kako na terenu tako i van njega, a ponekad ni to nije bilo dovoljno da dostignem adekvatnu formu. Za mene, IPTL je bio poslednji test. U svom telu i srcu nisam osećala da treba da nastavim i da dalje “guram” na silu. Nikada nije lako odustati od nečega što voliš, ali ja sam želela da sačuvam ljubav prema tenisu, a ne da prekinem uz bolove, osećajući da radim nešto samo zato jer moramrekla je Ivanovićeva u intervjuu za “Tajms”.

U osvrtu na nedavno završenu karijeru, bivša šampionka Rolan Garosa govori kako je povremeno osećala da može da napravi više, ali je apostrofirala i problem spoljnih uticaja sa kojima se susreću vrhunski teniseri i teniserke.

Mislim da je teško reći nekom da je postigao previše ili premalo. Iako ponekad i sama pogledam iza sebe i pomislim da sam mogla više, shvatam da se sve dešava sa razlogom. Mogu samo da kažem da sam bila preoptereća kada sam pravila najveće uspehe, jer sam bila vrlo mlada. Sa moje tadašnje tačke gledišta, igrala sam tenis jer sam ga obožavala, nisam mislila ni na šta drugo. Bilo mi je teško da se nosim sa svim tim propratnim odgovornostima, jer sam bila vrlo stidljiva tokom odrastanjazaključila je Ana.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Vesti


Komentari: 1

 
zoran January 2, 2017 Odgovori

hvala za sve

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.