27/07/15 - 13:50h

Ana i Jelena zadržale pozicije, pad Aleks i Bojane! (WTA)

 


Srpska teniserka Ana Ivanović i ovog ponedeljka je šesta na svetu sa 3835 bodova, dok je Jelena Janković zadržala 25. poziciju sa 1915 bodova.

Ana

Ana

Među najboljih deset teniserki na planeti nije bilo promena, pa je Amerikanka Serena Vilijams neprikosnovena na prvom mestu 13.191 bodom, a u stopu je prate Ruskinja Marija Šarapova sa 6.490 i Rumunka Simona Halep sa 5.151 bodova.

Iza vodeće trojke slede Čehinja Petra Kvitova i Dankinja Karolina Voznijacki, a tu su još i Ana Ivanović, Poljakinja Agnješka Radvanska, Čehinja Lusi Safarova, dok Top 10 kompletiraju Španjolke, Garbine Muguruza na devetom i Karla Suarez Navaro na desetom mestu.

Kada su u pitanju ostale srpske teniserke, Aleksandra Krunić je načinila jedan korak unazad, pa je sada 63. teniserka sveta sa 889 bodova, dok je Bojana Jovanovski doživela poveći pad na WTA listi, i to za 18 mesta i sada zauzima 85. poziciju sa 696 sakupljenih poena.

Srbija nema više nijednu predstavnicu u najboljih 200, a naredna je Jovana Jakšić, koja je 232. igračica sveta sa 193 boda.

WTA lista:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.