14/05/15 - 20:50h

Nišikori prejak za Troickog! (ATP Rim)

 

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Masters turnira u Rimu. Bolji od Srbina bio je Japanac Kei Nišikori, koji je opravdao ulogu favorita u meču trećeg kola i slavio sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3 posle jednog i po sata igre.

V. Troicki43
K. Nišikori66

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Japanski teniser je tako ostvario treći trijumf u četvrtom međusobnom okršaju protiv Viktora Troickog, a u narednom kolu će na pobednika duela između prvog reketa sveta Novaka Đokovića i Brazilca Tomaza Belučija.

Nišikori je na startu duela prvi pripretio i u trećem gemu izvršio pritisak na servis Troickog, Japanac je imao tri brejk lopte, ali nije uspeo da ih realizuje. No, u osmom gemu, nakon Viktorove duple servis greške i bekhend paralele koju je poslao u aut, Kei stiže do brejka i vođstva od 5:3. Srbin je uspeo da uzvrati ribrejkom u narednom gemu, ali je šesti teniser sveta odmah u narednom imao tri vezane set lopte, iskoristio odmah prvu i sa 6:4 poveo u setovima.

Na krilima osvojenog prvog seta, Japanac je odlično otvorio i drugi deo igre, napravio brejk, a zatim ga materijalizovao za prednost od 3:0. Sredinom seta došlo je do manjeg pada u igri Nišikorija, što je Troicki iskoristio i nakon nekoliko grešaka japanskog igrača uspeo da anulira brejk zaostatka. Međutim, taj Viktorov povratak u meč je bio kratkotrajan, pošto je japanski teniser u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i prelomio duel u svoju korist.

Viktor Troicki je zabeležio 16 vinera i 25 neiznuđenih grešaka, dok je Kei Nišikori upisao 26 direktnih poena i 28 grešaka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Kei Nisikori, Masters, Masters u Rimu, Rang Lista, Teniseri, Treće kolo, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.