25/05/17 - 16:24h

Zverev: Svakog rivala tretiram na isti način…

 


Poštovanje prema svakome, ali bez straha ko god da je sa druge strane mreže – stav je mladog nemačkog tenisera Saše Zvereva.


Zimbio

Odvažnost u svakom aspektu njegovog života je ono što verovatno najviše karakteriše Aleksandera Zvereva, na terenu i van njega. 20-godišnjak iz Hamburga pokazao je prošle nedelje da može biti i te kako hladne glave, kada je u meču protiv Novaka Đokovića u Rimu stigao do svoje prve masters 1000 titule.

Poštovanje prema svakome, ali bez straha ni od koga – mogao bi se ukratko definisati osnovni moto mladog Nemca. Pored najboljeg srpskog tenisera, ovo je “osetio” i Rodžer Federer, prošle godine u Haleu.

Normalno je da kada prvi put igrate protiv Federera, Đokovića ili Mareja osećate nervozu. Ali nakon nekog vremena oni postanu “obični” protivnici, ljudi koje viđate svake sedmice. To je način na koji morate da razmišljate. Ne smete da gledate na njih kao na legende. Morate svakog rivala da tretirate na isti način. Srećom po mene, naučio sam to brzo jer sam putovao sa bratom Mišom i navikao sam da ih viđam po svlačionicama dok sam još bio mlad. To mi je mnogo pomoglokazao je Saša.

Porodica zauzima veoma važnu ulogu u životu Zvereva, a u njegovoj blizini uvek je otac Aleksandar (senior), bivši Top 200 igrač.

Razlog što dobro funkcionišem sa mojim ocem leži u činjenici da smo odvojili “teniske” od naših ličnih života. Na terenu se ponašamo profesionalno, a ono što se tu dešava, čak i ako nešto ne štima, ne iznosimo odatlekaže deseti igrač sveta, kome predstoji učešće na Rolan Garosu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandar Zverev, Masters u Rimu, Novak Djoković, Rolan Garos, Vesti


Komentari