13/08/16 - 11:38h

Zlatni Španci: Nadal i Lopez najbolji u dublu

 


Španski dubl, Rafael Nadal i Mark Lopez, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru. Njih dvojica su u finalu sa 2:1 u setovima bili bolji od Rumuna Horije Tekaua i Florina Merdže.

zimbio.com

zimbio.com

Nadal je nekoliko sati pre ovog meča izborio plasman u polufinale singla, preokretom nad domaćim igračem Tomasom Belučijem. Ovo je za Nadala druga zlatna Olimpijska medalja, nakon što je 2008. u Pekingu slavio u singlu.

Španski dubl je bolje ušao u meč i od samog starta napadao protivnike. Već u prvom gemu imali su dve brejk šanse, koje su Rumuni uspešno neutralizovali. U petom gemu usledila je nova prilika Španaca, a ovog puta uspeli su da oduzmu servis rumunskom dublu i povedu sa 3:2. Vezali su naredna tri gema i sa ubedljivih 6:2 došli do trijumfa u prvom delu meča.

Iako su Nadal i Lopez igrali sjajno, Merdža i Tekau se nisu predavali. Zahvaljujući brejku u četvrtom gemu drugog seta slavili su u ovom delu meča (6:3) i izborili se za treći.

Brejk šansi je bilo sa svih strana, ali su prvu, tek u sedmom gemu iskoristili Rumuni koji su poveli sa 4:3. Međutim, nisu izdržali pritisak španskog dubla. Nadal i Lopez su slavili u naredna tri gema i preokrenuli rezultat do pobede – 6:4.

U meču sa bronzanu medalju Amerikanci Džek Sok i Stiv Džonson savladali su sa ubedljivih 6:2, 6:4 Vaseka Pospišila i Daniela Nestora.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Olimpijske igre, Rafael Nadal, Rio de Žaneiro 2016, Teniseri, Vesti


Komentari