05/08/13 - 11:58h

Zikiju titula, Ana stala u polufinalu

 


Prethodne nedelje igrani su turniru u Vašingtonu, Kicbilu i Karlsbadu. Vašington će ove godine ostati u lepom sećanju Zimonjiću, Del Potru i Ribarikovoj, dok će se Stosurova rado sećati turnira u Karlsbadu.

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Nastup u Vašingtonu je Nenadu Zimonjiću doneo drugu titulu u 2013. godini. On je u paru sa Žilijenom Benetoom uspeo u finalu da pobedi kombinaciju Fiš- Stepanek u dva seta. Opširnije o ovom meču možete pročitati ovde.

Takođe u Vašingtonu, do svoje 15. titule došao je Huan Martin Del Potro. Argentinac je najteži zadatak na ovom turniru imao upravo u finalu. Tamo ga je čekao Džon Izner sa svojim razornim servisima. Upravo ti servisi su Amerikancu doneli vođstvo u ovom meču, ali je potom Del Potro našao recept za spomenute servise i stigao do preokreta i pobede- 3:6, 6:1, 6:2.

Takođe u Vašingtonu si igrale i dame. Magdalena Ribarikova je uspela da odbrani tron do kog je došla i prošle godine. Ovog puta je Slovakinja u finalu pobedila Nemicu srpskog porekla Andreu Petković rezultatom 6:4, 7:6. Ovo je ukupno četvrta titula za Ribarikovu na WTA turu.

U Kicbilu je do svoje četvrte ATP singl titule došao Marsel Granoljers. Na putu do finala nije imao neka od zvučnijih imena u svetu tenisa za protivnika. U finalu ga je čekao Huan Monako. Argentinac je odigrao perfektno prvi set, ali je zato u nastavku pao. Iskoristio je to Španac i tako došao do nove titule u svojoj karijeri- 0:6, 7:6, 6:4.

Za kraj smo ostavili turnir u Karlsbadu. Na ovom turniru je nastupala Ana Ivanović, a nju je u polufinalu zaustavila Viktorija Azarenka. To je ujedno bio i poslednji trijumf beloruske teniserke na ovom turniru jer je u finalu bila poražena od Samante Stosur. Australijanka je “očitala” lekciju nekadašnjoj broj 1 na svetu i trijumfovala veoma ubedljivo u dva seta- 6:2, 6:3.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Andrea Petković, ATP u Kicbilu, ATP u Vašingtonu, Džon Izner, Huan Martin Del Potro, Huan Monako, Magdalena Ribarikova, Marsel Granoljers, Nenad Zimonjić, Samanta Stosur, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka, Žilijen Beneto


Komentari